Επιλέξτε το σωστό υγρό με άρωμα για σας

Είναι γνωστό ότι κάθε ατμιστής μπορεί να φέρει το άτμισμα ακριβώς στα γούστα του, ειδικά αν ασχολείται και με τη κατασκευή χειροποίητων υγρών. Ακόμη όμως και γι’ αυτούς που προτιμούν τα έτοιμα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία υγρών με πολλές και διάφορες γεύσεις και με διαφορετική αναλογία των άλλων συστατικών δηλαδή των PG, VG και Νικοτίνης, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέξει – μετά από λίγο πειραματισμό βέβαια – αυτό που του ταιριάζει τέλεια στα γούστα του.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τόσο η κατασκευή όσο και η αγορά του σωστού υγρού αναπλήρωσης με άρωμα ή γεύση κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι, οπότε καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα τόσο για τις ίδιες τις γεύσεις όσο και για τα συστατικά των υγρών και τις ιδιότητες τους. Ας μιλήσουμε λοιπόν λίγο για τα υγρά με γεύσεις για να φέρετε την εμπειρία ατμίσματος σας όσο το δυνατόν πιο πολύ στα μέτρα σας.

Τι γεύσεις υπάρχουν;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες γεύσεις εκεί έξω. Μπορείτε να βρείτε από τα λεγόμενα «καπνικά υγρά» των οποίων η γεύση με αυτή κάποιων μαρκών τσιγάρων μέχρι υγρά με γεύσεις και αρώματα από διάφορα γλυκά, φαγητά ή και ποτά. Υπάρχει ας πούμε γεύση από τσιχλόφουσκα, σοκολάτα, τσιζκέηκ αλλά ακόμη και από γνωστό ποτό ενέργειας. Με απλά λόγια, όποια και να είναι η αγαπημένη σας γεύση, είναι πολύ πιθανό να βρείτε ένα υγρό με αυτήν. Απλά επισκεφθείτε ένα e-shop με είδη ατμίσματος όπως το vapenova.gr και ρίξτε μια ματιά στην ενότητα με τα υγρά αναπλήρωσης με γεύση. Είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείτε από την ποικιλία.

Πως παράγονται αυτές οι γεύσεις;

Η παραγωγή τους γίνεται με τη χρήση αρωματικών ελαίων αλλά και της απόσταξης κάποιων φρούτων και τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε αλλεργικός σε κάποιο φαγητό – για παράδειγμα στους ξηρούς καρπούς (ναι, υπάρχει και υγρό με άρωμα ξηρών καρπών) – τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα παρουσιάσετε αλλεργία και ατμίζοντας το υγρό με αυτό το άρωμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να είστε λίγο προσεκτικοί όταν παραγγέλνετε ή αγοράζετε υγρά με γεύση.

Τι άλλα συστατικά έχει ένα υγρό αναπλήρωσης με γεύση;

Το υγρό αρώματος μπορεί να έχει ευχάριστο άρωμα και γεύση, αλλά δεν μπορεί να ατμιστεί από μόνο του, γι’ αυτό και τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν και άλλα συστατικά που συμβάλουν, το καθένα με τον τρόπο του, στη διαμόρφωση της ατμιστικής εμπειρίας. Τα συστατικά αυτά είναι η Φυτική Γλυκερίνη, η Προπυλενογλυκόλη και η Νικοτίνη.

Η Φυτική Γλυκερίνη είναι η ουσία η οποία παράγει τον πλούσιο και πυκνό ατμό που βλέπουμε να εκπνέουν πολλοί ατμιστές. Έχει ωστόσο ένα σημαντικό μειονέκτημα όσον αφορά τα υγρά με άρωμα: έχει και αυτή τη δική της γλυκιά γεύση και μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του υγρού. Η Προπυλενογλυκόλη από την άλλη είναι άοσμη και άγευστη και είναι υπεύθυνη για το λεγόμενο throat hit, την αίσθηση του ατμού στο λαιμό δηλαδή, πράγμα που αρέσει σε πολλούς ατμιστές. Το μειονέκτημα της είναι ότι δεν παράγει πολύ πλούσιο ατμό. Όσον αφορά τη Νικοτίνη, αυτή περιέχεται σε διάφορες περιεκτικότητες στα υγρά με γεύση, ωστόσο υπάρχουν και υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη. Η περιεκτικότητα του υγρού σε Νικοτίνη εξαρτάται από τον βαθμό εθισμού σε αυτήν. Όσον αφορά τα άλλα δύο συστατικά, θα πρέπει να υπάρχουν και τα δύο αλλά η αναλογία τους εξαρτάται από τα γούστα σας: αν θέλετε πλούσιο ατμό και δεν σας νοιάζει και πολύ η γεύση να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, προτιμήστε τα υγρά με περισσότερη Φυτική Γλυκερίνη. Αν από την άλλη θέλετε καθαρή γεύση και το διαβόητο throat hit, θα πρέπει να υπερέχει η Προπυλενογυκόλη. Αυτά ισχύουν είτε αγοράζετε έτοιμα υγρά είτε φτιάχνετε τα δικά σας.

Πως μπορώ να βρω το σωστό υγρό με άρωμα για μένα;

Η λύση είναι μία: πειραματισμός! Αν φτιάχνετε τα δικά σας υγρά, απλά θα «παίξετε» με τις αναλογίες μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα που να σας καλύπτει πλήρως. Αν προτιμάτε τα έτοιμα, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα υγρά μέχρι να βρείτε το ιδανικό για σας. Πολλά καταστήματα σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε υγρά, αρκεί να έχετε μαζί το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο.

Αφήστε μια απάντηση