Πώς οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ο φαρμακευτικός κατασκευαστής Pfizer υποστήριξε το “Non-Smoking Action Alliance” με μυστική δωρεά. Αυτή είναι η μάχη για μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τον Manfred Dworschak (www.spiegel.de)
23.08.2019, 6 μ.μ.

Η συμμαχία δράσης για το κάπνισμα έχει ευγενείς προθέσεις. Οι μαχητές κατά του εθισμού στον καπνό πρέπει να είναι ενωμένοι και να δρουν καλοπροαίρετα με ανιδιοτέλεια. Η ένωση περιλαμβάνει 15 ιδρύματα, όπως το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Ιατρών, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Χαϊδελβέργη και σημαντικές εξειδικευμένες εταιρείες με καρδιολόγους και πνευμονολόγους γιατρούς.

Ο καθένας έχει τα πλεονεκτήματά του. Η Martina Pötschke-Langer, πρόεδρος της συμμαχικής εκστρατείας, ανέβηκε με χρόνια σκληρών αγώνων για να γίνει η κορυφαία ακτιβίστρια κατά του καπνίσματος. Πιο πρόσφατα, ωστόσο, ο γιατρός έδρασε ξανά, με μια περίεργη ένταση, κατά του πολύ λιγότερο επιβλαβούς ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τώρα αποδεικνύεται ότι η συμμαχία εκστρατείας για το κάπνισμα, η ABNR εν συντομία, δέχτηκε κρυφά χρήματα από τη φαρμακευτική βιομηχανία, από καιρό πριν – και έκτοτε εργάζεται για τα συμφέροντά τους.

Το 2005 ελήφθη μια μεγάλη δωρεά από την αμερικανική εταιρεία Pfizer: 180.000 ευρώ, προοριζόμενη για την ίδρυση γραφείου λόμπι στο Βερολίνο. Αυτό αποδεικνύεται από εσωτερικά έγγραφα που είναι διαθέσιμα στο SPIEGEL.

Περισσότερα στο Spiegel: Πηγή

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση