Vapers Tongue: τι είναι αυτό;

Η «γλώσσα του ατμιστή» είναι μια κατάσταση όπου – απροσδόκητα και χωρίς προειδοποίηση – ένας ατμιστής χάνει την ικανότητα να δοκιμάζει το υγρό. Αυτό είναι σχεδόν καθολικό φαινόμενο, καθώς οι περισσότεροι vapers θα το βιώνουν από καιρό σε καιρό. Διαρκεί συνήθως για 1-3 ημέρες, αλλά μπορεί να παραμείνει για δύο ολόκληρες εβδομάδες χωρίς να μπορείτε να δοκιμάσετε τα υγρά σας.

Πριν από χρόνια, η φράση έγινε συνηθισμένη επειδή πολλοί vapers παρατήρησαν περιστασιακά ότι η γλώσσα τους έμοιαζε σαν να ανέπτυξε ξαφνικά μια παχιά επίστρωση που μπλοκάρει την ικανότητα γεύσης. Ενώ η γλώσσα του ατμιστή δεν θα επιρρεάσει την απορρόφηση της νικοτίνης ή την παραγωγή ατμών, η ικανότητα να δοκιμάσετε την πλήρη γεύση του υγρού σας είναι εξίσου σημαντική για την απόλαυση της εμπειρίας. Σε αυτόν τον οδηγό, εξετάζουμε τις αιτίες της γλώσσας του vaper και κάποιους τρόπους για να το ξεπεράσουμε.

Γιατί δεν παίρνετε γεύση από το υγρό σας

Έχουμε από 2.000 έως 8.000 γευστικά στο στόμα μας και ευτυχώς αναγεννιούνται κάθε δέκα ημέρες. Η αίσθηση της γεύσης σας, που ονομάζεται γευστική αίσθηση, απαιτεί το σάλιο για να διατηρήσει τη γεύση σας να λειτουργεί σωστά. Ο ατμός μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει κουρασμένη γλώσσα, οδηγώντας σε ξηροστομία που θα στερείται επαρκούς σάλιου. Όταν δεν έχουμε αρκετό σάλιο, η ικανότητα γεύσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ένας άλλος ένοχος που δεν γεύεστε το e-juice σας είναι η κόπωση της γεύσης. Η αίσθηση της όσφρησης, που ονομάζεται οσφρητική αίσθηση και οι γευστικοί σας συνδυασμοί συνεργάζονται για πλήρη αντίληψη της γεύσης. Είναι ένα ευρέως γνωστό γεγονός ότι η μυρωδιά αντιπροσωπεύει έως και το 70% της αντιληπτής γεύσης. Οι κατηγορίες γεύσης διακρίνονται μεταξύ των πέντε γεύσεων: γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό και umami. Ωστόσο, διαφορετικές γεύσεις του ίδιου τύπου γεύσης μπορούν να διακριθούν μόνο μέσω της μυρωδιάς. Χωρίς μυρωδιά, η καθαρή γεύση ενός γλυκού μήλου θα είχε μικρή διαφορά από ένα γλυκό αχλάδι. Και δεδομένου ότι το vaping δεν έχει υφή, τα κύρια χαρακτηριστικά αναγνώρισης είναι η γεύση και το άρωμα. Το πρόβλημα, όπως αποδεικνύουν τα πειράματα, είναι ότι η αίσθηση της όσφρησης χάνει την αντίληψή της για ένα άρωμα όσο περισσότερο εκτίθεται σε αυτό.

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο πολλοί ατμιστές έχουν προβλήματα δοκιμής μπορεί να οφείλονται στο κάπνισμα. Εάν μόλις σταματήσατε πρόσφατα, και ειδικά εάν εξακολουθείτε να καπνίζετε, θα εμποδιστεί η ικανότητά σας για πλήρη γεύση. Το κάπνισμα καταστρέφει την στοματική υγεία και αυτό περιλαμβάνει πιθανή βλάβη στη μυρωδιά και τη γεύση. Ευτυχώς, η αίσθηση της γεύσης και της μυρωδιάς σας μπορεί να ανακάμψει με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα συμβεί, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι έως και ένα μήνα από τη στιγμή που θα σταματήσετε.

Κάποιοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη “γλώσσα του ατμιστή” ή αλλιώς απο το “vapers tongue”

  • Πίνετε περισσότερο νερό
  • Μειώστε την καφεΐνη και το αλκοόλ
  • Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν στοματικό διάλυμα
  • Καθαρίστε τη γλώσσα σας
  • Σταματήστε το κάπνισμα
  • Εναλλάσετε ή αλλάξτε υγρά eliquids
  • Δοκιμάστε μια μέντα ή μια δροσιστική γεύση
  • Κάντε διάλειμμα ατμίζοντας λίγο βάση
  • Μυρίστε κόκκους καφέ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση