Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για σωστό άτμισμα.

Το να γνωρίζεις πώς να ατμίζεις σωστά είναι το κλειδί για να απολαμβάνεις την εμπειρία σου στο έπακρο αλλά αυτό είναι και κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται και πολύ όταν ξεκινούν το άτμισμα. Αν λοιπόν θέλετε να ατμίσετε σωστά, θα πρέπει να καταλάβετε κάποια πράγματα και φυσικά να πειραματιστείτε, ας δούμε λοιπόν κάποιες βασικές συμβουλές για όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό άτμισμα.

Επιλέξτε το σωστό υγρό

Στην αγορά κυκλοφορούν δύο τύπου υγρών αναπλήρωσης τα υγρά προπυλενογλυκόλης (PG) και τα υγρά φυτικής γλυκερίνης (VG). Για να έχετε μια καλή εμπειρία ατμίσματος λοιπόν, θα πρέπει να βρείτε το υγρό που ταιριάζει καλύτερα για εσάς. Ο πρώτος τύπος παράγει μια ισχυρότερη, έντονη γεύση με πιο ισχυρή αίσθηση στο λαιμό, ενώ ο τελευταίος παράγει μεγάλες ποσότητες ατμού κατά την εκπνοή. Μόνο ο πειραματισμός θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο υγρό για σας, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αφού το υγρό είναι ο κύριος παράγοντας του ατμίσματος.

Η πρώτη τζούρα

Καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με τη χρήση ενός θερμαινόμενου πηνίου που προκαλεί την εξάτμιση του ηλεκτρονικού υγρού, η πρώτη τζούρα στην ουσία ενεργεί ως καταλύτης για να ξεκινήσει η διαδικασία ατμίσματος. Είναι καλό η πρώτη τζούρα να γίνεται ως εξής: πατήστε το κουμπί του ηλεκτρονικού τσιγάρου για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κάντε μια αργή εισπνοή 2 ή 3 δευτερολέπτων για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία ατμοποίησης θα ξεκινήσει σωστά.

Πρέπει να εισπνέετε τον ατμό;

Παρά το γεγονός ότι ο ατμός πρέπει να εισπνέεται όπως και ο καπνός του τσιγάρου, αυτό δεν ισχύει. Η νικοτίνη μπορεί να απορροφηθεί μέσω του μαλακού ιστού στο στόμα σας οπότε δεν πρέπει αναγκαστικά να εισπνευστεί για να τη “νιώσετε”, γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί καπνιστές δεν κατεβάζουν τον καπνό. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν δεν κατεβάσετε τον ατμό θα ικανοποιήσετε πάλι την επιθυμίας σας για νικοτίνη.

Ποιες τζούρες είναι καλύτερες οι σύντομες ή οι μεγάλες;

Τα διάφορα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαιτούν κάποιο χρόνο για να ατμοποιήσουν το υγρό τους, οπότε οι σύντομες και μεγάλη συχνότητα τζούρες δεν επιτρέπουν στο θερμαντικό στοιχείο τους να κάνουν σωστά τη δουλειά του και να ζεστάνει το υγρό όσο πρέπει, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα μια μη ικανοποιητική εμπειρία. Οι μεγάλες σε διάρκεια και όχι πολύ συχνές τζούρες από την άλλη επιτρέπουν στο υγρό να ατμοποιηθεί σωστά και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να εισπνεύσετε και λίγο υγρό μαζί με τον ατμό σας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εισπνοής του ατμού;

Οι “βετεράνοι” ατμιστές προτείνουν να κάνετε 3-7 σύντομες τζούρες και μετά να κάνετε μία μεγάλη και να κρατήσετε τον ατμό μέσα στο στόμα σας για αρκετά δευτερόλεπτα και έπειτα να τον εκπνεύσετε ή να τον καταπιείτε, ανάλογα με τα γούστα σας. Κάποιοι ατμιστές προτιμούν να εκπνέουν από το στόμα ενώ άλλη από τη μύτη. Δοκιμάστε και τα δύο για να δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα. Γενικά πάντως, είναι καλό να μην κάνετε συχνά τζούρες αλλά να αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε τζούρα για να ζεσταθεί σωστά το υγρό.

Υπάρχει τελικά κάποιος σωστός ή λανθασμένος τρόπος ατμίσματος;

Παρά τις παραπάνω συστάσεις, δεν υπάρχει πραγματικά “σωστός” ή “λάθος” τρόπος για να ατμίσετε, αρκεί να αποφύγετε τις συχνές και κοφτές τζούρες για να έχετε σωστό άτμισμα. Οι ατμιστές συχνά πειραματίζονται με νέα υγρά, διαφορετικές τάσεις στη μπαταρία τους και επίπcεδα αντίστασης στα πηνία των υγροποιητών τους και δοκιμάζουν να κρατούν τον ατμό στο στόμα τους για διάφορα χρονικά διαστήματα για να βρει ο καθένας τους την ιδανική εμπειρία γι’ αυτόν. Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Απλά αποφύγετε τις ακρότητες και σίγουρα δεν θα έχετε κάποια δυσάρεστη εμπειρία. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και πειραματιστείτε λίγο και σίγουρα θα καταφέρετε το τέλειο άτμισμα για σας.

One thought on “Ένας απλός οδηγός για σωστό άτμισμα

  1. erotik says:

    Hi there colleagues, good post and good urging commented at this place, I am actually enjoying by these.| Natalee Ruben Gloriane

Leave a Reply